Lohikäärmeen vuosi (A&B)

Annette Arlander

Vihreään huiviin kietoutuneena kutsun lohikäärmettä heiluttamalla rimaan sidottua vihreää nauhaa lohikäärmeen vuoden ajan (paitsi kesällä) Harakan saarella. Osassa A seison näköalapaikalla kääntyneenä kohti etelää. Osassa B seison bunkkerin katolla kääntyneenä kohti pohjoista. Työ on kuvattu Harakan saarella näköalapaikalta kohti bunkkeria ja bunkkerin katolta kohti näköalapaikkaa 4 helmikuuta 2012 ja 3 helmikuuta 2013 välisenä aikana. Teoksesta on olemassa myös kaksikanavainen installaatioversio, 50 min. 13 sec.

Production Year
2013
Duration
00:50:13
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Year of the Dragon - Waving (A & B)
Finnish Title

Lohikäärmeen vuosi (A&B)

English Title

Year of the Dragon - Waving (A & B)

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Annette Arlander (Kuvaaja), Annette Arlander (Käsikirjoittaja), Annette Arlander (Ohjaaja), Annette Arlander (Tekijä), Annette Arlander (Näyttelijä), Annette Arlander (Ääni)
Press Photos
Annette Arlander on helsinkiläinen taiteilija, tutkija ja opettaja, joka kuuluu suomalaisen performanssitaiteen uranuurtajiin ja taiteellisen tutkimuksen edelläkävijöihin. Hän on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 1981 ja teatteritaiteen tohtoriksi 1999. Arlander toimi esitystaiteen ja teorian professorina Teatterikorkeakoulussa vuosina 2001–13, taiteellisen tutkimuksen professorina Taideyliopistossa 2015–2016 ja vierailevana professorina Tukholman Taideyliopistossa. Hänen taiteellinen työnsä keskittyy maiseman esityksellistämiseen liikkuvan kuvan ja äänitetyn puheen keinoin performanssitaiteen, videon ja ympäristötaiteen rajamaastossa.

125 works