Lohikäärmeen vuosi (A&B)

Annette Arlander

Vihreään huiviin kietoutuneena taiteilija kutsuu lohikäärmettä heiluttamalla rimaan sidottua vihreää nauhaa lohikäärmeen vuoden ajan (paitsi kesällä) Harakan saarella. Osassa A taiteilija seisoo näköalapaikalla kääntyneenä kohti etelää. Osassa B taiteilija seisoo bunkkerin katolla kääntyneenä kohti pohjoista. Työ on kuvattu Harakan saarella näköalapaikalta kohti bunkkeria ja bunkkerin katolta kohti näköalapaikkaa 4 helmikuuta 2012 ja 3 helmikuuta 2013 välisenä aikana. Teoksesta on olemassa myös kaksikanavainen installaatioversio, 50 min. 13 sec.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:50:13
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Year of the Dragon - Waving (A & B)
Suomenkielinen nimi

Lohikäärmeen vuosi (A&B)

Englanninkielinen nimi

Year of the Dragon - Waving (A & B)

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Annette Arlander (Kuvaaja), Annette Arlander (Käsikirjoittaja), Annette Arlander (Ohjaaja), Annette Arlander (Tekijä), Annette Arlander (Näyttelijä), Annette Arlander (Ääni)
Pressikuvat
Annette Arlander on helsinkiläinen taiteilija, tutkija ja opettaja, joka kuuluu suomalaisen performanssitaiteen uranuurtajiin ja taiteellisen tutkimuksen edelläkävijöihin. Hän on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 1981 ja teatteritaiteen tohtoriksi 1999. Arlander toimi esitystaiteen ja teorian professorina Teatterikorkeakoulussa vuosina 2001–13, taiteellisen tutkimuksen professorina Taideyliopistossa 2015–2016 ja vierailevana professorina Tukholman Taideyliopistossa. Hänen taiteellinen työnsä keskittyy maiseman esityksellistämiseen liikkuvan kuvan ja äänitetyn puheen keinoin performanssitaiteen, videon ja ympäristötaiteen rajamaastossa.

141 teosta