Day with a Juniper 1-2

Annette Arlander

Kaksikanavainen video kuvaa katajan kanssa vietettyä päivää. Elokuun 3 päivä 2019 taiteilija vietti päivän katajan kanssa Utön saarella. Hän esiintyi kameralle kerran tunnissa aamuseitsemästä iltayhdeksään, istui pensaan vieressä ja makasi sen vierellä jalat ilmassa. Hän kirjoitti myös muistiinpanoja jokaisen istunnon jälkeen. Materiaali on editoitu kaksikanavaiseksi installaatioksi (21 min 56 sec.) vasemmalla Day with a Juniper 1 jossa jalat ja oikealla Day with a Juniper 2 (with text), jossa selkä. Muistiinpanot on puhuttu ja äänitetty voice-over-kerronnaksi.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:21:56
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Day with a Juniper 1-2
Suomenkielinen nimi

Day with a Juniper 1-2

Englanninkielinen nimi

Day with a Juniper 1-2

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Annette Arlander (Kuvaaja), Annette Arlander (Käsikirjoittaja), Annette Arlander (Leikkaaja), Annette Arlander (Ohjaaja), Annette Arlander (Tekijä), Annette Arlander (Tuottaja), Annette Arlander (Äänisuunnittelu), Annette Arlander (Näyttelijä)
Pressikuvat
Annette Arlander on helsinkiläinen taiteilija, tutkija ja opettaja, joka kuuluu suomalaisen performanssitaiteen uranuurtajiin ja taiteellisen tutkimuksen edelläkävijöihin. Hän on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 1981 ja teatteritaiteen tohtoriksi 1999. Arlander toimi esitystaiteen ja teorian professorina Teatterikorkeakoulussa vuosina 2001–13, taiteellisen tutkimuksen professorina Taideyliopistossa 2015–2016 ja vierailevana professorina Tukholman Taideyliopistossa. Hänen taiteellinen työnsä keskittyy maiseman esityksellistämiseen liikkuvan kuvan ja äänitetyn puheen keinoin performanssitaiteen, videon ja ympäristötaiteen rajamaastossa.

140 teosta