Day with Old Tjikko 1

Annette Arlander

Video kuvaa päivää Old Tjikkon, erään maailman vanhimmista puista kanssa. Toukokuun 14. 2019 vierailin Camilla Bäckstrandin kanssa Old Tjikkon luona ja vietimme päivän tuon 9950 vuotta vanhan Fulufjället vaaralla, Taalainmaalla Ruotsissa kasvavan kuusen luona. Kuvasin hetken puun kanssa kerran tunnissa 10.30 ja 19.30 välisenä aikana ja editoin materiaalin videoksi Day with Old Tjikko 1, missä vain seison kuusen vierellä.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:17:45
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Day with Old Tjikko 1
Englanninkielinen nimi

Day with Old Tjikko 1

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Annette Arlander (Kuvaaja), Annette Arlander (Käsikirjoittaja), Annette Arlander (Leikkaaja), Annette Arlander (Ohjaaja), Annette Arlander (Tekijä), Annette Arlander (Tuottaja), Annette Arlander (Äänisuunnittelu), Annette Arlander (Näyttelijä)
Pressikuvat
Annette Arlander on helsinkiläinen taiteilija, tutkija ja opettaja, joka kuuluu suomalaisen performanssitaiteen uranuurtajiin ja taiteellisen tutkimuksen edelläkävijöihin. Hän on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 1981 ja teatteritaiteen tohtoriksi 1999. Arlander toimi esitystaiteen ja teorian professorina Teatterikorkeakoulussa vuosina 2001–13, taiteellisen tutkimuksen professorina Taideyliopistossa 2015–2016 ja vierailevana professorina Tukholman Taideyliopistossa. Hänen taiteellinen työnsä keskittyy maiseman esityksellistämiseen liikkuvan kuvan ja äänitetyn puheen keinoin performanssitaiteen, videon ja ympäristötaiteen rajamaastossa.

140 teosta