Lohikäärmettä kutsumassa (Pohjoinen, Itä, Etelä, Länsi)

Annette Arlander

Vihreään huiviin kietoutuneena kutsun lohikäärmettä soittamalla pientä keraamista kelloa bunkkerin katolla Harakassa, osassa 1 kääntyneenä kohti pohjoista, osassa 2 kohti itää, osassa 3 kohti etelää ja osassa 4  kohti länttä. Vuoden kierto toistuu kahdesti, kerran vasemmalta ja kerran oikealta.

Production Year
2013
Duration
00:46:50
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Calling the Dragon (North, East, South & West)
Finnish Title

Lohikäärmettä kutsumassa (Pohjoinen, Itä, Etelä, Länsi)

English Title

Calling the Dragon (North, East, South & West)

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Annette Arlander (Kuvaaja), Annette Arlander (Käsikirjoittaja), Annette Arlander (Leikkaaja), Annette Arlander (Ohjaaja), Annette Arlander (Tekijä), Annette Arlander (Näyttelijä), Annette Arlander (Ääni)
Press Photos
Annette Arlander on helsinkiläinen taiteilija, tutkija ja opettaja, joka kuuluu suomalaisen performanssitaiteen uranuurtajiin ja taiteellisen tutkimuksen edelläkävijöihin. Hän on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 1981 ja teatteritaiteen tohtoriksi 1999. Arlander toimi esitystaiteen ja teorian professorina Teatterikorkeakoulussa vuosina 2001–13, taiteellisen tutkimuksen professorina Taideyliopistossa 2015–2016 ja vierailevana professorina Tukholman Taideyliopistossa. Hänen taiteellinen työnsä keskittyy maiseman esityksellistämiseen liikkuvan kuvan ja äänitetyn puheen keinoin performanssitaiteen, videon ja ympäristötaiteen rajamaastossa.

125 works