Kevätkokous 2024

KUTSU AV-ARKKI RY:N JÄSENILLE Tervetuloa AV-arkki ry:n kevätkokoukseen 2023! Paikka: Zoom alusta verkossaAika: 29.4.2024 10.00 zoomissa. Ilmoittaudu kokoukseen tässä linkissä Kokouksessa käsiteltävät AV-arkki ry:n sääntöjen mukaiset asiat: ESITYSLISTA 1. Kokouksen… Lue lisää »

Taiteilijan opas festivaalilevitykseen

Olemme julkaisseet Taiteilijan oppaan festivaalilevitykseen! Elokuvafestivaalit ovat merkittävä osa myös mediataiteen kansainvälistä ja kotimaista jakelua. Elokuvateosten lisäksi näissä tapahtumissa esitetään myös installaatioita, VR- ja AR-teoksia sekä live ja… Lue lisää »

Taidetta taiteen vuoksi: Muistijälkiä

AV-arkin ja Cinema Orionin Taidetta taiteen vuoksi -sarja jatkuu näytöksellä ”Muistijälkiä” tiistaina 23.4.2024 klo 17. Näytöksessä kuljetaan niin metsäisessä kuin urbaanissa maastossa yksityisten ja jaettujen muistojen perässä, maanitellaan… Lue lisää »

AV-arkki hakee ohjelmakoordinaattoria

Nykyisen ohjelmakoordinaattorimme Tytti Rantasen jatkaessa uusiin haasteisiin haemme uutta ohjelmakoordinaattoria, joka voisi aloittaa toimessa touko-kesäkuun 2024 aikana. Ohjelmakoordinaattorin työtehtäviin kuuluu AV-arkin viestinnästä, kansainvälisestä ja kotimaisesta mediataiteen jakelusta sekä… Lue lisää »

A Beauty Odyssey

Rosaliina Paavilainen
Uusi teos
Teoksen päähenkilön elämä syöksyy raiteiltaan hänen havahtuessaan siihen, että ihmistä palkitaan nuoruudesta ja kauneudesta enemmän kuin mistään muusta saavutuksesta. Tämä saa hänet uppoutumaan yhä syvemmin patriarkaalisiin kauneusrituaaleihin... Lue lisää »

Women in Kahves

Pilvi Takala
Uusi teos
Women in Kahves on monikanavainen videoinstallaatio. Teos pohjautuu sarjaan interventioita turkkilaisissa teehuoneissa, joissa perinteisesti vain miehet viettävät aikaa ja pelaavat pelejä. Taiteilija ja kolme turkkilaista naista menivät useaan teehuoneeseen juomaan teetä ja pelaamaan... Lue lisää »

The Switch

Pilvi Takala
Uusi teos
”Vielä ei ole yö eikä pimeää. Päivänvalon suora ja vaativa kirkkaus on vaimennut. Ympärilläni on valon ja tunnelman ja olentojen jatkuva virtaava muutos. Jonkinlainen elävä hiljaisuus. Täällä on sijaa olemiselle ja luonnolleni: voi olla yhtä... Lue lisää »

The Trainee

Pilvi Takala
Uusi teos
The Trainee -teoksessa taiteilija työskentelee harjoittelijana kansainvälisen kirjanpito- ja konsulttiyritys Deloitten markkinointiosastolla, jossa vain muutama henkilö on tietoinen projektin todellisesta luonteesta. Kuukauden mittaisen intervention aikana näennäisesti normaalilta vaikuttava... Lue lisää »

Taidetta taiteen vuoksi: Meri ja maa

AV-arkin ja Cinema Orionin Taidetta taiteen vuoksi -sarja jatkuu näytöksellä ”Meri ja maa” tiistaina 27.2.2024 klo 17. Näytöksen vuoroin runolliset, vuoroin poliittiset teokset kaivautuvat maaperän salaisuuksiin ja sukeltavat… Lue lisää »

Huvipuisto

Pilvi Takala
Uusi teos

Amusement Park on lyhytelokuva, jossa kaksi nuorta tyttöä viettää aikaa hengaillen ja katsellen laitteita huvipuistossa. Sanoja ei vaihdeta, mutta videossa nähdään lasten väliseen vaivattomaan läheisyyteen sekoittuvan kasvava tietoisuus tai nolous omasta fyysisyydestä.

Lue lisää »

With Spririt There’s No Limit

Pilvi Takala
Uusi teos
Suomi on noussut yhdeksi huippumaista kansainvälisessä kilpa-cheerleadingissa yhdessä Japanin ja Yhdysvaltojen kanssa. Lukuisia eurooppalaisia ja suomalaisia mestaruuksia sekä hopeaa maailmanmestaruuskilpailuissa saavuttanut suomalainen Golden Spirit on yksi pääjoukkueista. Takala kutsui Golden... Lue lisää »

Leda&friends

Sara Pathirane
Uusi teos
Koreografisessa videotaideteoksessa Leda & friends kaksi linnunkaltaista on laskeutunut runoilija Sapfon valtakuntaan Lesboksen saarelle. Teos kuvaa maailmaa, jossa linnunkaltaiset hellivät unia, tanssivat yhdessä luonnon kanssa, rakastavat ja varjelevat elämää ja hautovat jaettua... Lue lisää »

Ruutukaava

Leena Lehti
Uusi teos

Kaupunki tiivistyy, puristuu, kehittyy. Ruutukaava on kokeellinen lyhytelokuva kaupungin muutoksesta. Tampereelle sijoittuva teos yhdistää dokumentaarista kaitafilmikuvaa ja työmailta kerättyjä kasveja.

Lue lisää »

Kaipuu

Sanna Liljander
Uusi teos

Lapsi kertoo surusta, jota on vaikeaa unohtaa. Yhtä vaikeaa kuin kärpäsen lätkäisy?

Lue lisää »

Fiat Lux

Jarno Parkkima
Uusi teos
Kuvat voivat tehdä sokeaksi tai saada näkemään. Kameran etsimen lävitse katsominen ja kuvien tallentaminen on kokemus, jossa voi tuntea intiimin läheisyyden ja ylitsepääsemättömän etäisyyden samanaikaisesti. Etsin, ikkuna tai kuvaruutu; välineen mahdollistamaa... Lue lisää »

Näyttämö

Jarno Parkkima
Uusi teos

Kuvallinen tallenne suljettujen kulttuuritilojen hiljaisuudesta alkuvuonna 2022. Millaiselta näyttävät ja tuntuvat teatterin näyttämö, yleisön parvet ja permannot tai lämpiö kun esitystä ja sen yleisöä ei ole?

Lue lisää »

Hämärä

Jarno Parkkima
Uusi teos
”Vielä ei ole yö eikä pimeää. Päivänvalon suora ja vaativa kirkkaus on vaimennut. Ympärilläni on valon ja tunnelman ja olentojen jatkuva virtaava muutos. Jonkinlainen elävä hiljaisuus. Täällä on sijaa olemiselle ja luonnolleni: voi olla yhtä... Lue lisää »

Silmieni suola

Kati Roover
Uusi teos
Salt of My Eyes on poeettinen videoessee yrityksestä saada yhteys "salaperäiseen toiseen", jonka kulttuuri ja elämä on vielä ihmisen ulottumattomissa, mutta jota ihmisen toiminta jatkuvasti häiritsee ja tuhoaa. Elokuvassa taiteilija seuraa kulttuurisesti moniulotteista ihmisen ja valaan... Lue lisää »

Do Rivers Really Ever End

Kati Roover
Uusi teos
Do Rivers Really Ever End on poeettinen videoessee, jossa yhdistyvät henkilökohtainen, alkuperäiskansojen ja paikallinen, mytologinen ja tieteellinen tieto. Teos on yritys tuntea syvempää yhteyttä näitä "elottomia" virtaavia ekosysteemejä kohtaan, jokia, virtaavia vesiä... Lue lisää »

Modern Humans

Liinu Grönlund
Uusi teos
Videoteoksessa Modern Humans pieni valkoinen koira elää jokapäiväistä elämäänsä kaupunkiasunnossa. Se vaeltaa yksin huoneesta toiseen, torkkuu sohvalla ja odottaa. Sade ropisee hiljalleen ikkunaan. Koiran olemiseen kerrostuu katkelmia Jean-Luc Godardin elokuvasta Le... Lue lisää »