Sisämeri

Marja Viitahuhta

Kaksi todellisiin kokemuksiin perustuvaa kertomusta vanhemmuudesta ja lapsen hukkumiskuolemaan liittyvästä pelosta. Tarinoiden rinnastaminen paljastaa niissä olevan paljon yhdistäviä tekijöitä, mutta samalla sen, miten erilaisissa tilanteissa ne ovat syntyneet. Ensimmäinen kertomus kuvaa tilannetta, jossa suomalaisen naisen tytär oli hukkua lomamatkalla rannalle. Toinen perustuu kurdipakolaisen muistikuviin siitä, millaista oli ylittää Välimeri salakuljettajien laivalla pienen lapsen kanssa perheen paetessa Isisin hyökkäyksiä ja sotaa Irakissa. Teos kuvaa traumaattisten kokemusten jälkeistä tilaa, selviytymistä, sekä puhumisen ja kuuntelemisen tärkeyttä.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:14:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Sisämeri
Suomenkielinen nimi

Sisämeri

Englanninkielinen nimi

The Inland Sea

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sini Liimatainen (Kuvaaja), Marja Viitahuhta (Kuvaaja), Marja Viitahuhta (Ohjaaja), Marja Viitahuhta (Tekijä), Tuukka Haapakorpi (Äänisuunnittelu), Noora Dadu (Näyttelijä), Zrian Hussein (Näyttelijä), Suomen Kulttuurirahasto / Finnish Cultural Foundation (Rahoittaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), Arts Promotion Centre Finland (Rahoittaja)
Pressikuvat
Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.