Everything is temporary

Viitahuhta Marja

Minimalistinen videoteos, jossa kylmänä talviyönä hengitetty ilma pyörteilee ja aaltoilee ilmassa höyryä muistuttaen. Alkuperäistä kuvamateriaalia on muokattu tehostein, jotka viittaavat materiaalin digitaaliseen luonteeseen ja saavat kuvan ajoittain muistuttamaan kangasta, filmiä, kuun pintaa tai valtameren aaltoja. Kollaasina koostettu ääniraita on sävelletty muuntelemalla ja kerrostamalla erilaisia hengitys- ja puhallinsoittimien ääniä, jotka kaikki on löydetty verkon ilmaispalvelimilta.

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:05:45
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Everything is Temporary
Suomenkielinen nimi

Everything is temporary

Englanninkielinen nimi

Everything is temporary

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marja Viitahuhta (Kuvaaja), Marja Viitahuhta (Käsikirjoittaja), Marja Viitahuhta (Leikkaaja), Marja Viitahuhta (Ohjaaja), Marja Viitahuhta (Säveltäjä), Marja Viitahuhta (Tekijä), Marja Viitahuhta (Tuottaja), Marja Viitahuhta (Äänisuunnittelu), Marja Viitahuhta (Näyttelijä), Paula Mikkonen (Näyttelijä)
Pressikuvat
Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.