Rondo

Viitahuhta Marja

Rondo on kokeellinen, mykkä lyhytelokuva, jossa kuvataan naista, miestä, rannalla sijaitsevaa taloa ja illuusion paljastumista. Elokuva on kuvattu 8mm filmille, ja sen rakenne perustuu pyöreään, kehämäiseen muotoon. Elokuva kuvaa tunnetta tapahtumien välissä olemisesta: mielentilaa, joka liittyyy muutoksen kokemiseen. Koska elokuva ei sisällä puhetta, ovat musiikki ja äänisuunnittelu elokuvassa tärkeässä roolissa.

Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:08:20
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Rondo
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marja Viitahuhta (Kuvaaja), Marja Viitahuhta (Käsikirjoittaja), Hannele Majaniemi (Leikkaaja), Marja Viitahuhta (Ohjaaja), Ellis Robin (Säveltäjä), Hermanni Yli-Tepsa (Säveltäjä), Taneli Viitahuhta (Säveltäjä), Marja Viitahuhta (Tekijä), Hermanni Yli-Tepsa (Näyttelijä), Jaana Pirskanen (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Kuvataideakatemia (Rahoittaja), Sakari Luhtala (Ääni)
Pressikuvat
Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.