Ennustuksia

Marja Viitahuhta

Teoksessa kuullaan nuorten esiintyjien esittäminä henkilökohtaisiksi ennustuksiksi puettuja visioita tulevasta. Jokainen monologi avautuu kuvana tilanteesta, jossa kertoja kuvailee kokemustaan. Teoksessa kuultavat ennustukset sekoittavat fiktiota ja henkilökohtaisia kokemuksia spekulaatioihin ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Monologeissa lähestytään sitä, miten ilmaston muuttuminen johtaa äärimmäisten luonnonilmiöiden lisäksi esimerkiksi politiikan uusiin haasteisiin, ruoantuotannon uudistumiseen tai resursseista käytäviin kamppailuihin.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:28:09
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Ennustuksia
Suomenkielinen nimi

Ennustuksia

Englanninkielinen nimi

Predictions

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pasi Rauhala (Kuvaaja), Marja Viitahuhta (Kuvaaja), Marja Viitahuhta (Leikkaaja), Marja Viitahuhta (Ohjaaja), Marja Viitahuhta (Tekijä), Tuukka Haapakorpi (Äänisuunnittelu), Mette Järveläinen (Näyttelijä), Diego Salvador (Näyttelijä), Iiris Laisi (Näyttelijä), Bella Meer (Näyttelijä), Sebastian Sarviala (Näyttelijä), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus / Mediataide (Rahoittaja)
Pressikuvat
Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.