99 vuotta elämästäni

Viitahuhta Marja

Neljän eri-ikäisen naisen muistoihin ja elämään pohjautuva kuvitteellinen elämäkerta syntymästä kuolemaan. Elokuvassa jokainen elinvuosi on esitetty kolmena lauseena: listana, joka kulkee nollasta 99:ään. Tätä kertomusta kuvittaa tyylien ja välineiden kirjo: arkistomateriaali, kotivideot, diakuvat, perhealbumien valokuvat, film noir -henkiset lavastetut kohtaukset, esitystaltioinnit, dokumenttimateriaali, animaatio. Elokuva on palkittu kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla kuten Mediawavessa, Cannesin elokuvajuhlien Cinéfondation-sarjassa, L'alternativassa ja Stuttgarter Filmwinterissä ja se on hankittu MoMA:n ja Kiasman kokoelmiin.

Tuotantovuosi
2003
Kesto
00:32:55
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
99 Years of My Life
Suomenkielinen nimi

99 vuotta elämästäni

Englanninkielinen nimi

99 Years of My Life

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sini Liimatainen (Kuvaaja), Marja Viitahuhta (Käsikirjoittaja), Azar Saiyar (Leikkaaja), Marja Viitahuhta (Ohjaaja), Jussi Vuola (Säveltäjä), Marja Viitahuhta (Säveltäjä), Antti Tolvi (Säveltäjä), Marja Viitahuhta (Tekijä), Marja Viitahuhta (Tuottaja), Veera Luhtala (Animaatio), Sakari Luhtala (Animaatio), Lahja Tuominen (Näyttelijä), Sini Liimatainen (Näyttelijä), Lars Wingård (Näyttelijä), Marja Viitahuhta (Näyttelijä), Sakari Luhtala (Näyttelijä), Maija Hirvanen (Näyttelijä), Topi Äikäs (Näyttelijä), Ronja Oksanen (Näyttelijä), Aapo Korkeaoja (Näyttelijä), Tuomo Truhponen (Näyttelijä), Anja Saiyar (Näyttelijä), Irma Truhponen (Näyttelijä), Essi Kausalainen (Näyttelijä), Turun AMK:n Taideakatemia (Rahoittaja)
Pressikuvat
Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.