99 vuotta elämästäni

Marja Viitahuhta

Neljän eri-ikäisen naisen muistoihin ja elämään pohjautuva kuvitteellinen elämäkerta syntymästä kuolemaan. Elokuvassa jokainen elinvuosi on esitetty kolmena lauseena: listana, joka kulkee nollasta 99:ään. Tätä kertomusta kuvittaa tyylien ja välineiden kirjo: arkistomateriaali, kotivideot, diakuvat, perhealbumien valokuvat, film noir -henkiset lavastetut kohtaukset, esitystaltioinnit, dokumenttimateriaali, animaatio. Elokuva on palkittu kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla kuten Mediawavessa, Cannesin elokuvajuhlien Cinéfondation-sarjassa, L'alternativassa ja Stuttgarter Filmwinterissä ja se on hankittu MoMA:n ja Kiasman kokoelmiin.

Production Year
2003
Duration
00:32:55
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
99 Years of My Life
Finnish Title

99 vuotta elämästäni

English Title

99 Years of My Life

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Sound
Yes
Työryhmä
Sini Liimatainen (Kuvaaja), Marja Viitahuhta (Käsikirjoittaja), Azar Saiyar (Leikkaaja), Marja Viitahuhta (Ohjaaja), Antti Tolvi (Säveltäjä), Marja Viitahuhta (Säveltäjä), Jussi Vuola (Säveltäjä), Marja Viitahuhta (Tekijä), Marja Viitahuhta (Tuottaja), Veera Luhtala (Animaatio), Sakari Luhtala (Animaatio), Maija Hirvanen (Näyttelijä), Lars Wingård (Näyttelijä), Lahja Tuominen (Näyttelijä), Sini Liimatainen (Näyttelijä), Marja Viitahuhta (Näyttelijä), Topi Äikäs (Näyttelijä), Irma Truhponen (Näyttelijä), Aapo Korkeaoja (Näyttelijä), Sakari Luhtala (Näyttelijä), Essi Kausalainen (Näyttelijä), Anja Saiyar (Näyttelijä), Ronja Oksanen (Näyttelijä), Tuomo Truhponen (Näyttelijä), Turun AMK:n Taideakatemia (Rahoittaja)
Press Photos
Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.