Kukinto

Viitahuhta Marja

Kokonaisuudessaan vapaasta verkkomateriaalista koostettu videokollaasi biodiversiteetistä. Time-lapse-animaatiossa kukat muuntuvat uusiin muotoihin niihin kohdistetun voimistetun peiliefektin keinoin. Kuvia säestää ääniraita, joka on koostettu sademetsien ja sydämenlyöntien äänistä. Teos yhtäältä ihailee kauneutta, monimuotoisuutta, aistillisuutta ja luonnon haurautta, toisaalta yhtä lailla se suree luonnon monimuotoisuuten katoa ja usein välineellistä luontosuhdettamme. 

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:05:32
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Blossom
Suomenkielinen nimi

Kukinto

Englanninkielinen nimi

Blossom

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marja Viitahuhta (Käsikirjoittaja), Marja Viitahuhta (Leikkaaja), Marja Viitahuhta (Ohjaaja), Marja Viitahuhta (Säveltäjä), Marja Viitahuhta (Tekijä), Marja Viitahuhta (Tuottaja), Marja Viitahuhta (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.