Kukinto

Marja Viitahuhta

Kollaasiteos, jossa animoidut kukinnot muodostavat uusia muotoja peilitehosteen vaikutuksesta. Teosta kuljettaa ääniraita, joka on koottu sademetsien äänistä. Teos yhtäältä ihailee luonnon kauneutta, monimuotoisuutta, sensuaalisuutta ja haurautta ja toisaalta suree biodiversiteetin katoa ja luontosuhteemme välineellisyyttä. Teoksen installaatioversio heijastetaan pyöreälle puiselle levylle. Tämä lopputekstein kehystetty versio on leikattu teoksen esittämiseksi näytöiltä ja osana elokuva- ja videonäytöksiä.


Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:05:32
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Blossom
Suomenkielinen nimi

Kukinto

Englanninkielinen nimi

Blossom

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marja Viitahuhta (Käsikirjoittaja), Marja Viitahuhta (Leikkaaja), Marja Viitahuhta (Ohjaaja), Marja Viitahuhta (Säveltäjä), Marja Viitahuhta (Tekijä), Marja Viitahuhta (Tuottaja), Marja Viitahuhta (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.