En muista tätä

Viitahuhta Marja

Äänetön teos, joka kuvaa muistojen fiktionalisoitumista, poissaoloa ja luopumista. Teos on kuvattu tekijän perimällä sukutilalla, jossa asuu hänen setänsä ja josta tekijällä on vain kuviteltuja muistoja.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:11:17
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
I Don't Remember This
Suomenkielinen nimi

En muista tätä

Englanninkielinen nimi

I Don't Remember This

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marja Viitahuhta (Kuvaaja), Marja Viitahuhta (Ohjaaja), Marja Viitahuhta (Tekijä), Marja Viitahuhta (Leikkaaja), Alpo Aartola (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.