Lamara bennidal shamra

Marja Viitahuhta

Musiikkivideo, joka on kuvattu Algerian Boujdourin pakolaisleirillä ja Länsi-Saharan Tifaritin kylässä yhteistyössä saharawi-pakolaisten kanssa, jotka ovat asuneet maanpaossa vuodesta 1975 lähtien. Laulun säveltäneen ja sanoittaneen Hadijatu Larusin lyriikat korostavat naisten kuuntelun tärkeyttä yhteiskunnassa. Tarba Baibun tanssi kuivuneen joen pohjalla sitoo pakolaisleirin arkea dokumentoivat kuvat toisiinsa.

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:05:33
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Lamara bennidal shamra
Englanninkielinen nimi

Women are fierce in resistance

Tuotantomaat
Algeria
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marja Viitahuhta (Kuvaaja), Marja Viitahuhta (Käsikirjoittaja), Marja Viitahuhta (Leikkaaja), Marja Viitahuhta (Ohjaaja), Marja Viitahuhta (Tekijä), Marja Viitahuhta (Tuottaja), Marja Viitahuhta (Äänisuunnittelu), Ahmed Merzagui (Assistentti), Yasmine Ouali (Assistentti), Horma Haidar (Assistentti), Zarga Beirut (Kääntäjä), Saleh Elbachra (Kääntäjä), Sarah Benamar (Näyttelijä), Liasaa Lebsir (Näyttelijä), Hadijatu Larusi (Näyttelijä), Tarba Baibu (Näyttelijä), Karim Ammi (Äänisuunnittelu), Feyssal Iwal (Äänisuunnittelu), Tarba Baibu (Äänisuunnittelu), Hadijatu Larusi (Äänisuunnittelu), Nesrine Iwal (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Marja Viitahuhta (ent. Mikkonen, s. 1979) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teokset ovat lyhytelokuvia, esityksiä, installaatioita, valokuvia ja kollaaseja. Hänellä on esitystaiteen tutkinto Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on palkittu kansainvälisesti muun muassa Cannesin Cinéfondation-sarjassa ja Stuttgarter Filmwinter -festivaalilla. Useat hänen teoksistaan käsittelevät kuolevaisuutta suhteessa olemassaoloon, tarkastelevat naisten omaelämäkerrallisia tarinoita ja kokemuksia sekä tutkivat tekstin ja kuvan välistä suhdetta. Dokumentaarisia keinoja hyödyntävät teokset sisältävät löydettyä ja kerättyä materiaalia tai pohjautuvat haastatteluihin, henkilökohtaisiin kokemuksiin ja tutkimukseen.