Earth Contacts

Marikki Hakola

Lehtimäen vuoden 1982 maataidesymposiumin kuvattu performanssi luonnon ja ihmisen suhteesta. Turppi-ryhmän (1982–83) muodostivat taiteilijat Marikki Hakola, Lea Kantonen, Pekka Kantonen, Martti Kukkonen ja Jarmo Vellonen.

Tuotantovuosi
1982
Kesto
00:23:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Earth Contacts
Suomenkielinen nimi
Earth Contacts
Englanninkielinen nimi
Earth Contacts
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Turppi Group (Kuvaaja), Turppi Group (Leikkaaja), Marikki Hakola / Turppi Group (Ohjaaja), Pekka Kantonen / Turppi Group (Ohjaaja), Jarmo Vellonen / Turppi Group (Ohjaaja), Martti Kukkonen / Turppi Group (Ohjaaja), Lea Kantonen / Turppi Group (Ohjaaja), Marikki Hakola / Turppi Group (Tekijä), Turppi Group (Tuottaja), Turppi Group (Näyttelijä), Turppi Group (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.