Mirages

Marikki Hakola

Mirages on vahvalla naisen äänellä kerrottu selviytymistarina. Trilogia käsittelee identiteetin ja voimaantumisen kysymyksiä, yhteisöä ja sen dynamiikkaa. Ensimmäisessä osassa Instants päähenkilö on kokenut läheisen suhteen päättymisen. Hän muistelee rakkauden eri kasvoja, värien ja tunteiden sensaatiota. Ristiriitaiset katumuksen ja kaipauksen tuntemukset muuntuvat vähitellen muistoiksi. Toinen osa Interplay kertoo yhteisöstä ja sen dynamiikasta. Henkilöiden välinen vuorovaikutus kehittyy liikekielen ja improvisaation kautta. Kolmannessa osassa Infinity päähenkilö tunnistaa identiteettinsä eri puolia. Hän avaa mielensä kohti yhteisöä ja asettaa voimavaransa yhteisön käyttöön.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:50:00
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Mirages
Englanninkielinen nimi

Mirages

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maria Sabina (Kirjoittaja), Amin Maalouf (Kirjoittaja), Petri Uula Enbuske (Kuvaaja), Mika Tertsunen (Kuvaaja), Marikki Hakola (Käsikirjoittaja), Marikki Hakola (Leikkaaja), Tanja Bastamow (Muu), Taneli Haro (Muu), Marikki Hakola (Ohjaaja), Heli Salomaa (Pukusuunnittelija), Kaija Saariaho (Säveltäjä), Marikki Hakola (Tekijä), Marikki Hakola (Tuottaja), Epa Tamminen (Äänisuunnittelu), Johanna Nuutinen (Koreografi), Heli Salomaa (Maskeeraaja), Jarkko Lehmus (Näyttelijä), Johanna Nuutinen (Näyttelijä), Pami Karvonen (Näyttelijä), Eero Vesterinen (Näyttelijä), Jussi Väänänen (Näyttelijä), Riikka Hakola (Näyttelijä), Heidi Lehtoranta (Näyttelijä), Jonna Aaltonen (Näyttelijä), Finnish Cultural Foundation (Rahoittaja), Finnish Film Foundation SES (Rahoittaja), Musiikinedistämissäätiö MES (Rahoittaja), Aalto University (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), YLE (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), Kroma Productions Ltd (Tuotantoyhtiö), Pasi Mäkelä (Värimäärittely), Petri Lehtola (Äänitys), Epa Tamminen (Äänitys)
Pressikuvat
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.