Cricket

Marikki Hakola

Cricket käsittelee ihmisen yksilöllisten piirteiden katoamista totalitaarisen, yhdenmukaistavan massakulttuurin paineessa. Teoksen kuvakielen lähtökohta on kameran puritaaninen, frontaali käyttö, figuurien liittäminen keinotekoiseen ympäristöön sekä hahmojen luonteen muuntaminen kuvan nopeuteen vaikuttamalla.

Tuotantovuosi
1988
Kesto
00:07:06
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Cricket
Englanninkielinen nimi
Cricket
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Brölle Suominen (Leikkaaja), Marikki Hakola (Ohjaaja), Marikki Hakola (Tekijä), Kaligari oy (Tuottaja), Tiina Hellsten (Koreografi), Marikki Hakola (Kuvaaja), Veli Granö (Kuvaaja), Taina Relander (Location Manager), Risto Heikinheimo (Maskeeraaja), Marikki Hakola (Valomies)
Pressikuvat
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.