Mediascape - Matka Mediamaisemaan

Hakola Marikki

Teos on dokumentti monitaiteisesta Helsinki Mediascape -projektista sekä nuoresta taiteilijasukupolvesta, joka ennakkoluulottomasti toteuttaa visioitaan elektronisen taiteen keinoin. Dokumentti on kollaasi, matkakertomus puolen vuoden kollektiiviselta vaellukselta ‘mediamaisemassa’.

Tuotantovuosi
1996
Kesto
00:52:14
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Mediascape - Matka Mediamaisemaan
Suomenkielinen nimi
Mediascape - Matka Mediamaisemaan
Englanninkielinen nimi
Mediascape, a journey to a media landscape
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marikki Hakola (Leikkaaja), Raimo Uunila (Leikkaaja), Marikki Hakola (Ohjaaja), Marikki Hakola (Tekijä), Marikki Hakola (Tuottaja), Kroma Productions (Tuottaja), Kätsä Lähteenaho (Grafiikka), Aku Louhimies (Kuvaaja), Timo Anttila (Kuvaaja), Harri Laakso (Kuvaaja), Outi Rousu (Kuvaaja), Pekka Lehtinen (Kuvaaja), Outi Rousu (Tuotantoassistentti), Epa Tamminen (Äänimiksaaja), Marko Kataja (Äänimiksaaja)
Pressikuvat
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.