Deadline

Marikki Hakola

Deadline nostaa esiin luonnon uudistavan voiman vastateesinä urbaanin ympäristön symboloimalle jatkuvan kasvun ideologialle. Musta viiva – kuoleman viiva – ei lopultakaan piirry elämän ja kuoleman välille, vaan kahden vastakkaisen maailmankuvan välille. Turppi-ryhmän (1982-83) muodostivat taiteilijat Marikki Hakola, Lea Kantonen, Pekka Kantonen, Martti Kukkonen ja Jarmo Vellonen.

Tuotantovuosi
1983
Kesto
00:17:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Deadline
Suomenkielinen nimi

Deadline

Englanninkielinen nimi

Deadline

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Turppi Group (Kuvaaja), Turppi Group (Käsikirjoittaja), Turppi Group (Leikkaaja), Jarmo Vellonen / Turppi Group (Ohjaaja), Pekka Kantonen / Turppi Group (Ohjaaja), Marikki Hakola / Turppi Group (Ohjaaja), Lea Kantonen / Turppi Group (Ohjaaja), Martti Kukkonen / Turppi Group (Ohjaaja), Marikki Hakola / Turppi Group (Tekijä), Turppi Group (Tuottaja), Martti Kukkonen (Näyttelijä), Turppi Group (Ääni)
Pressikuvat
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.