MOLOCH - Earthly Gestures

Marikki Hakola

MOLOCH – Earthly Gestures on verkkoteos, jonka lähtökohta on barokkiajan seinämaalaus Viimeinen tuomio. Flash-animaatio ja äänimaailma muodostavat yhdessä kosketusnäytöllä tai hiirellä pelattavan vuorovaikutteisen freskon. MOLOCH voidaan esittää myös installaationa.

 

https://www.moloch.fi

Tuotantovuosi
2010
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
MOLOCH - Earthly Gestures
Englanninkielinen nimi

MOLOCH - Earthly Gestures

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Epa Tamminen (Kuvaaja), Marikki Hakola (Kuvaaja), Marikki Hakola (Ohjaaja), Hepa Halme (Säveltäjä), Marikki Hakola (Tekijä), Mika Tyyskä (Animaatio), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.