Gyrus

Marikki Hakola

Pelkistettyä näyttelijäilmaisua, tanssia, äänikollaasia ja videomontaasia yhdistelevä teos käsittelee vallankäyttäjien julkikuvaa ja image-politiikkaa. Teos perustuu Marikki Hakolan ja työryhmän multimediaperformansiin Piipää (1987).

Tuotantovuosi
1989
Kesto
00:14:12
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Gyrus
Englanninkielinen nimi
Gyrus
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Piipää työryhmä (Käsikirjoittaja), Marikki Hakola (Käsikirjoittaja), Brölle Suominen (Leikkaaja), Marikki Hakola (Ohjaaja), J-B Barriere (Säveltäjä), Marikki Hakola (Tekijä), Kaligari oy (Tuottaja), Marikki Hakola (Tuottaja), Tiina Hellsten (Koreografi), Marikki Hakola (Kuvaaja), Veli Granö (Kuvaaja), Taina Relander (Location Manager), Risto Heikinheimo (Maskeeraaja), Tomi Salmela (Näyttelijä), Marikki Hakola (Valomies), Jussi Liimatainen (Äänimiksaaja), Gustav Alenius (Äänimiksaaja), Gustav Alenius (Äänitys)
Pressikuvat
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.