Gyrus

Marikki Hakola

Pelkistettyä näyttelijäilmaisua, tanssia, äänikollaasia ja videomontaasia yhdistelevä teos käsittelee vallankäyttäjien julkikuvaa ja image-politiikkaa. Teos perustuu Marikki Hakolan ja työryhmän multimediaperformansiin Piipää (1987).

Production Year
1989
Duration
00:14:12
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Gyrus
English Title
Gyrus
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Aspect Ratio
4:3
Sound
Yes
Työryhmä
Piipää työryhmä (Käsikirjoittaja), Marikki Hakola (Käsikirjoittaja), Brölle Suominen (Leikkaaja), Marikki Hakola (Ohjaaja), J-B Barriere (Säveltäjä), Marikki Hakola (Tekijä), Marikki Hakola (Tuottaja), Kaligari oy (Tuottaja), Tiina Hellsten (Koreografi), Marikki Hakola (Kuvaaja), Veli Granö (Kuvaaja), Taina Relander (Location Manager), Risto Heikinheimo (Maskeeraaja), Tomi Salmela (Näyttelijä), Marikki Hakola (Valomies), Gustav Alenius (Äänimiksaaja), Jussi Liimatainen (Äänimiksaaja), Gustav Alenius (Äänitys)
Press Photos
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.