Telephone

Marikki Hakola

Telephone on dystopia ihmisistä, jotka menettävät asteittain kontaktin toisiin ihmisiin totalitaarisen informaatioyhteiskunnan paineessa. Puhutut sanat kaikuvat loputtomassa teknologisessa ympäristössä saavuttamatta määränpäätään. Telephone perustuu PIIPÄÄ-performanssiin (1987).

Tuotantovuosi
1990
Kesto
00:08:56
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Telephone
Suomenkielinen nimi

Telephone

Englanninkielinen nimi

Telephone

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marikki Hakola (Kuvaaja), Veli Granö (Kuvaaja), Marikki Hakola (Leikkaaja), Kaija Saariaho (Musiikki), Jean-Baptiste Barriére (Musiikki), Marikki Hakola (Ohjaaja), Marikki Hakola (Tekijä), Ari Tenhula (Näyttelijä), Tiina Helisten (Näyttelijä), Sanna Kekäläinen (Näyttelijä), Kirsi Monni (Näyttelijä), Jean-Baptiste Barriére (Ääni), Kaija Saariaho (Ääni)
Pressikuvat
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.