CONTINUUM

Marikki Hakola

Videoteos, joka kertoo sodasta, vallasta ja väkivallasta. Continuum on jatkumo, jossa väkivaltaisuus laajenee yksityisistä teoista yhteiskunnan harjoittaman rakenteellisen väkivallan muotoihin ja heijastuu jälleen takaisin yksityisiin ihmiskohtaloihin. Teoksessa eletään ja kuollaan maailmassa, jossa sivistys on vain katseen sumentama kalvo väkivallan realismissa. Teos on kuvaus kriisistä, jossa kaikki ovat uhreja.

Production Year
1999
Duration
00:23:30
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
CONTINUUM
Finnish Title
CONTINUUM
English Title
CONTINUUM
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Aspect Ratio
16:9
Sound
Yes
Työryhmä
Marikki Hakola (Leikkaaja), Raimo Uunila (Leikkaaja), Marikki Hakola (Ohjaaja), Marikki Hakola (Tekijä), Raimo Uunila (Kuvaaja), Epa Tamminen (Äänisuunnittelu)
Press Photos
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.