Luonnotar

Hakola Marikki

Luonnotar on uusi tulkinta Kalevalan myytistä, joka kertoo maailman synnystä. Sinfonisen runon on säveltänyt Jean Sibelius. Elokuva yhdistää tietokoneanimaatiota ja eläviä esiintyjiä.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:10:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Luonnotar
Suomenkielinen nimi
Luonnotar
Englanninkielinen nimi
Luonnotar
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Raimo Uunila (Kuvaaja), Marikki Hakola (Käsikirjoittaja), Slovak Radio Symphony Orchestra (Musiikki), Marikki Hakola (Ohjaaja), Jean Sibelius (Säveltäjä), Marikki Hakola (Tekijä), Leif Segerstam (Kapellimestari), Nina Hyvärinen (Koreografi), Riikka Hakola (Laulaja), Epa Tamminen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.