Milena-Distanz

Marikki Hakola

Milena-Distanz on videoteos, joka perustuu Kaija Saariahon sävellykseen 'Stilleisen'. Teos kertoo ajasta ja etäisyydestä, ihmissuhteista, muistista ja muistoista. Teoksesta on kaksi versiota: videowall-installaatio ja nauhateos.

Tuotantovuosi
1992
Kesto
00:24:24
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Milena-Distanz
Suomenkielinen nimi
Milena-Distanz
Englanninkielinen nimi
Milena-Distanz
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marikki Hakola (Leikkaaja), Raimo Uunila (Leikkaaja), Marikki Hakola (Ohjaaja), Kaija Saariaho (Säveltäjä), Marikki Hakola (Tekijä), Marikki Hakola (Tuottaja), Kaligari oy (Tuottaja), Milla Moilanen (Grafiikka), Raimo Uunila (Kuvaaja), Milla Moilanen (Maskeeraaja), Jussi Rinne (Näyttelijä), Minna Tarkka (Näyttelijä), Milla Moilanen (Näyttämösuunnittelu), Milla Moilanen (Pukusuunnittelu), Epa Tamminen (Valomies)
Pressikuvat
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.