Stilleben - Milena’s Journey

Marikki Hakola

Videoteos pohjautuu Franz Kafkan rakastetulleen Milenalle kirjoittamiin kirjeisiin. Teoksen keskeisiä teemoja ovat välimatka, kaipaus ja muistot. Kerroksellinen kuvakieli luottaa katsojien kollektiiviseen muistiin. Sen lähtökohtana on Kaija Saariahon radiofoninen sävelteos Stilleben.

Production Year
1989
Duration
00:05:22
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Stilleben - Milena’s Journey
English Title
Stilleben - Milena’s Journey
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Aspect Ratio
4:3
Sound
Yes
Työryhmä
Marikki Hakola (Käsikirjoittaja), Raimo Uunila (Leikkaaja), Marikki Hakola (Leikkaaja), Marikki Hakola (Ohjaaja), Kaija Saariaho (Säveltäjä), Marikki Hakola (Tekijä), Kaligari oy (Tuottaja), Marikki Hakola (Tuottaja), Raimo Uunila (Kuvaaja), Minna Tarkka (Näyttelijä), Raimo Uunila (Valomies)
Press Photos
Marikki Hakola on mediataiteilija, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta 1984, ja aloitti työskentelyn videon ja performanssin parissa vuonna 1982. Hän on tehnyt useita video- ja multimediateoksia, installaatioita, musiikki- ja tanssielokuvia sekä performansseja. Hakola tunnetaan kansainvälisesti uraauurtavana mediataiteilijana Euroopassa, jonka teoksia on esitetty useissa näyttelyissä, festivaaleilla ja tv-kanavilla. Hänen teoksiaan löytyy kansainvälisten taidemuseoiden kokoelmista. Hakola on myös opettanut elokuvaa ja mediataidetta suomalaisissa yliopistoissa.