Screen Test for a Living Sculpture

Ruscica Jani, Pelkki Sini

Pysähtyneisyys murtuu liikkeeksi hienovaraisessa tutkielmassa muodosta, kestosta ja esittävästä toiminnasta. 

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:03:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Screen Test for a Living Sculpture
Suomenkielinen nimi

Screen Test for a Living Sculpture

Englanninkielinen nimi

Screen Test for a Living Sculpture

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Anu Keränen (Kuvaaja), Sini Pelkki (Ohjaaja), Jani Ruscica (Ohjaaja), Jani Ruscica (Tekijä), Sini Pelkki (Tekijä), Jani Ruscica (Leikkaaja), Magnus Logi Kristinsson (Näyttelijä), Miia Pelkki (Näyttelijä), Creative Time (Rahoittaja), MoMA PS1 (Rahoittaja)
Pressikuvat
Jani Ruscica työskentelee pääasiallisesti videon ja valokuvan parissa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä, ja on opiskellut Chelsea College of Art and Designissa Lontoossa ja Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Ruscican teokset perustuvat luovalle yhteistyölle ja tutkivat elokuvan, videotaiteen, teatterin ja performatiivisten taiteiden välisiä yhtymäkohtia. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina näyttelyissä mm. 6. Liverpool Biennialissa (2010), 5. Momentum Biennialissa Mossissa, Norjassa (2009), Bonniers Konsthallissa Tukholmassa (2009), Nykytaiteen Museo Kiasmassa (2009) sekä videonäytöksissä mm. Centre Pompidoussa Pariisissa, TATE Modernissa Lontoossa sekä MoMAssa New Yorkissa.
Sini Pelkki (s. 1978) työskentelee valokuvan ja liikkuvan parissa. Hän on kiinnostunut katseen ja näkemisen subjektiivisuudesta, tilojen ja paikkojen introspektiivisista elämistä. Pelkin teoksissa maisemat, hahmot ja objektit kääntyvät moniselitteisiksi narratiiveiksi. Pelkki on opiskellut kuvataidetta Lontoossa ja Helsingissä; BA (Hons) Fine Art Chelsea College of Art and Design vuonna 2002 ja kuvataiteen maisteri, Kuvataideakatemia vuonna 2008. Sini Pelkin teoksia on esitetty ryhmä -ja yksityisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Filmi -ja videoteoksia on esitetty mm. EMAF-European Media Art Festival, Rencontres Internationale Paris, International Film Festival Rotterdam, Internationale kurzfilmtage Oberhausen ja Videoex. Pelkki asuu ja työskentelee Helsingissä.