Evoluutioita

Jani Ruscica

Evoluutioita tarkastelee nuorten maailmankuvia, elokuvan rakenteita, ja faktan ja fiktion häilyvää rajaa. Vaihtoehtoiset näkemykset maailmankaikkeutemme alkuperästä piirtävät kuvan, jossa sijansa on niin tieteellisellä, uskonnollisella kuin myyttiselläkin kuvastolla.

Tuotantovuosi
2008
Kesto
00:17:20
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Evoluutioita
Suomenkielinen nimi
Evoluutioita
Englanninkielinen nimi
Evolutions
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tiina Aarniala (Leikkaaja), Jani Ruscica (Leikkaaja), Jani Ruscica (Ohjaaja), Jani Ruscica (Tekijä), Anu Keränen (Kuvaaja), Juhana Hirvonen (Näyttämösuunnittelu), Elina Kivihalme / Finnish Film Foundation (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Sari Volanen / YLE (Rahoittaja), Anne Tolkkinen (Äänisuunnittelu), Anne Tolkkinen (Äänitys)
Pressikuvat
Jani Ruscica työskentelee pääasiallisesti videon ja valokuvan parissa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä, ja on opiskellut Chelsea College of Art and Designissa Lontoossa ja Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Ruscican teokset perustuvat luovalle yhteistyölle ja tutkivat elokuvan, videotaiteen, teatterin ja performatiivisten taiteiden välisiä yhtymäkohtia. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina näyttelyissä mm. 6. Liverpool Biennialissa (2010), 5. Momentum Biennialissa Mossissa, Norjassa (2009), Bonniers Konsthallissa Tukholmassa (2009), Nykytaiteen Museo Kiasmassa (2009) sekä videonäytöksissä mm. Centre Pompidoussa Pariisissa, TATE Modernissa Lontoossa sekä MoMAssa New Yorkissa.