Batbox, take one

Jani Ruscica

Lepakoiden hienoviritteinen kaikuluotauskyky paljastaa ihmisen näön rajallisuuden. Äänen ja liikken merkitystä navigoinnin ja paikantamisen välineenä tutkivan elokuvan kehityskaaren aikana tapa nähdä ja kuulla kuvauskohde muuttuu. Elokuva on toteutettu yhteistyössä Bristolin yliopiston lepakoiden bioakustiikan tutkijoiden kanssa.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:08:49
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Batbox, take one
Suomenkielinen nimi
Batbox, take one
Englanninkielinen nimi
Batbox, take one
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anu Keränen (Kuvaaja), Jani Ruscica (Leikkaaja), Tiina Aarniala (Leikkaaja), Jani Ruscica (Ohjaaja), Sini Pelkki (Still-kuvaaja), Jani Ruscica (Tekijä), Henri Tani (Koreografi), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), FRAME Finnish Fund for Art Exchange (Rahoittaja), Arts Council of Finland (Rahoittaja), Jon Flanders (Tutkija)
Pressikuvat
Jani Ruscica työskentelee pääasiallisesti videon ja valokuvan parissa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä, ja on opiskellut Chelsea College of Art and Designissa Lontoossa ja Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Ruscican teokset perustuvat luovalle yhteistyölle ja tutkivat elokuvan, videotaiteen, teatterin ja performatiivisten taiteiden välisiä yhtymäkohtia. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina näyttelyissä mm. 6. Liverpool Biennialissa (2010), 5. Momentum Biennialissa Mossissa, Norjassa (2009), Bonniers Konsthallissa Tukholmassa (2009), Nykytaiteen Museo Kiasmassa (2009) sekä videonäytöksissä mm. Centre Pompidoussa Pariisissa, TATE Modernissa Lontoossa sekä MoMAssa New Yorkissa.