Scene Shifts, in six movements

Jani Ruscica

”Scene Shifts, In Six Movements” on runomuotoinen teos paikan esittämisestä ja sen historiallisista ja mediaalisista kerrostumista. Se on ensisijaisesti älyllinen matka eri mantereilla sijaitsevien paikkojen historiallisiin kerrostumiin. Sanat muokkaavat käsityksiämme ja rakentavat historiaa. Teoksen kuvauspaikat, kuvat, tekstit ja musiikki viittaavat kulttuurien välisten väärinkäsitysten pitkään historiaan.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:15:57
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Scene Shifts, in six movements
Suomenkielinen nimi
Scene Shifts, in six movements
Englanninkielinen nimi
Scene Shifts, in six movements
Tuotantomaat
Finland, Germany, Denmark
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tiina Aarniala (Leikkaaja), Jani Ruscica (Ohjaaja), Francois Couperin (Säveltäjä), Jani Ruscica (Tekijä), Anu Keränen (Kuvaaja), Sari Volanen / YLE (Rahoittaja), Elina Kivihalme / Suomen elokuvasäätiö (Rahoittaja), Timo Korhonen / AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Heidi Tikka / AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Denise Akar (Ääni), Anne Tolkkinen (Ääni), Maryam Hamadon (Ääni), Jorma Hellström (Ääni), Pape Sarr (Ääni)
Pressikuvat
Jani Ruscica työskentelee pääasiallisesti videon ja valokuvan parissa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä, ja on opiskellut Chelsea College of Art and Designissa Lontoossa ja Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Ruscican teokset perustuvat luovalle yhteistyölle ja tutkivat elokuvan, videotaiteen, teatterin ja performatiivisten taiteiden välisiä yhtymäkohtia. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina näyttelyissä mm. 6. Liverpool Biennialissa (2010), 5. Momentum Biennialissa Mossissa, Norjassa (2009), Bonniers Konsthallissa Tukholmassa (2009), Nykytaiteen Museo Kiasmassa (2009) sekä videonäytöksissä mm. Centre Pompidoussa Pariisissa, TATE Modernissa Lontoossa sekä MoMAssa New Yorkissa.