Travelogue

Jani Ruscica

Travelogue on kollaasinomainen teos, joka koostuu niin nykyaikaisista kuin historiallista Lontoota kuvaavista matkakertomuksista. Lähdemateriaalin kirjo on laaja; matkaoppaista ja ihmisten blogikirjoituksista, aina 1800-luvun kaunokirjallisuuteen. Travelogue viittaa kahteen historiallisesti suosittuun matkakertomuksen muotoon –liikkuviin panorama esityksiin, jotka olivat elokuvan esiaste sekä matkakertomus ohjelmiin. Travelogue kuvaa itse paikan esittämisen vaikeutta. Se on kuva paikasta vailla kuvia. Travelogue on Camden Arts Centren ja Animate Projectsin tilaustyö.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:08:34
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Travelogue
Suomenkielinen nimi
Travelogue
Englanninkielinen nimi
Travelogue
Tuotantomaat
United Kingdom
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jani Ruscica (Ohjaaja), Jani Ruscica (Tekijä), Camden Arts Centre (Tuottaja), Ben Roberts (Tuottaja), Jani Ruscica (Tuottaja), Anu Keränen (Kuvaaja)
Pressikuvat
Jani Ruscica työskentelee pääasiallisesti videon ja valokuvan parissa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä, ja on opiskellut Chelsea College of Art and Designissa Lontoossa ja Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Ruscican teokset perustuvat luovalle yhteistyölle ja tutkivat elokuvan, videotaiteen, teatterin ja performatiivisten taiteiden välisiä yhtymäkohtia. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina näyttelyissä mm. 6. Liverpool Biennialissa (2010), 5. Momentum Biennialissa Mossissa, Norjassa (2009), Bonniers Konsthallissa Tukholmassa (2009), Nykytaiteen Museo Kiasmassa (2009) sekä videonäytöksissä mm. Centre Pompidoussa Pariisissa, TATE Modernissa Lontoossa sekä MoMAssa New Yorkissa.