Lopun alkuja

Jani Ruscica

Elokuvastudion tila on kuin tyhjä taulu, joka muuntuu tulevaisuuden visioiden näyttämöksi. Seitsemän henkilöä kertoo versionsa tulevaisuuden tapahtumista. Ilmenee, että tulevaisuus voi lopultakin olla vain nykyhetken heijastus. Menneisyys ja median luoma kuvasto vaikuttavat tulevaisuuden kuviimme.

Tuotantovuosi
2009
Kesto
00:16:30
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Lopun alkuja
Suomenkielinen nimi
Lopun alkuja
Englanninkielinen nimi
Beginning an Ending
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jani Ruscica (Leikkaaja), Jenni Aarniala (Leikkaaja), Jani Ruscica (Ohjaaja), Jani Ruscica (Tekijä), Jani Ruscica (Tuottaja), Askel tuotannot ky (Tuottaja), Anu Keränen (Kuvaaja), Juhana Hirvonen (Näyttämösuunnittelu), Miia Haavisto / Finnish Film Foundation (Rahoittaja), Sari Volanen / YLE (Rahoittaja), Piia Andell / AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Anne Tolkkinen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Jani Ruscica työskentelee pääasiallisesti videon ja valokuvan parissa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä, ja on opiskellut Chelsea College of Art and Designissa Lontoossa ja Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Ruscican teokset perustuvat luovalle yhteistyölle ja tutkivat elokuvan, videotaiteen, teatterin ja performatiivisten taiteiden välisiä yhtymäkohtia. Hänen teoksiaan on nähty viime vuosina näyttelyissä mm. 6. Liverpool Biennialissa (2010), 5. Momentum Biennialissa Mossissa, Norjassa (2009), Bonniers Konsthallissa Tukholmassa (2009), Nykytaiteen Museo Kiasmassa (2009) sekä videonäytöksissä mm. Centre Pompidoussa Pariisissa, TATE Modernissa Lontoossa sekä MoMAssa New Yorkissa.