Length

Pelkki Sini

16 mm filmille kuvattu teos tutkii ajatuksen ja hetken pituutta. Liikkeeseen ja pysähdykseen sekä rytmiin ja toistoon rakentuva kerronta luo samanaikaista läheisyyttä ja etäisyyttä. Katsomme hahmoa kaupunkimaisemassa, mutta pian asetelma nyrjähtää. Katse hylkää ja hahmottelee kuvan uudelleen. Havainto tarraa etäisyyksiin niin hahmon ja maiseman kuin katsojan ja teoksen välillä. Installaatioversio saatavilla.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:08:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Length
Englanninkielinen nimi

Length

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Päivi Kettunen (Kuvaaja), Sini Pelkki (Leikkaaja), Sini Pelkki (Ohjaaja), Sini Pelkki (Tekijä), Ina Markkula (Assistentti), Karri Takala (Grippi), Mika Ailasmäki (Kamera-assistentti), Sini Pelkki (Käsikirjoitus), Miia Pelkki-Jahan (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Antti Peltoranta (Värimäärittely), Anne Tolkkinen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Sini Pelkki (s. 1978) työskentelee valokuvan ja liikkuvan parissa. Hän on kiinnostunut katseen ja näkemisen subjektiivisuudesta, tilojen ja paikkojen introspektiivisista elämistä. Pelkin teoksissa maisemat, hahmot ja objektit kääntyvät moniselitteisiksi narratiiveiksi. Pelkki on opiskellut kuvataidetta Lontoossa ja Helsingissä; BA (Hons) Fine Art Chelsea College of Art and Design vuonna 2002 ja kuvataiteen maisteri, Kuvataideakatemia vuonna 2008. Sini Pelkin teoksia on esitetty ryhmä -ja yksityisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Filmi -ja videoteoksia on esitetty mm. EMAF-European Media Art Festival, Rencontres Internationale Paris, International Film Festival Rotterdam, Internationale kurzfilmtage Oberhausen ja Videoex. Pelkki asuu ja työskentelee Helsingissä.