Present

Pelkki Sini

Kompositio hankalaan asentoon asettautuneesta ihmishahmosta. Asetelman mahdottomuus purkautuu liikkeeksi ja ääneksi, virraksi kohti esiintyjän, kameran ja kuvan vapaata muotoa. Present on kiljaisu valokuvapaperille, filmille, jossa kehon ääriviivat, huoneen tila ja aika yhdistyvät kallion läsnäoloon ja aikaan. Teoksen ytimessä ovat eri tilojen limittyminen ja yhtäaikaisuus, refleksin ja kontrollin välinen vuoropuhelu, improvisaatiota hyödyntävä koreografia sekä poeettinen teksti vuorovaikutuksessa kuvaan.

Tuotantovuosi
2024
Kesto
00:26:56
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Present
Englanninkielinen nimi

Present

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pietari Peltola (Kuvaaja), Sini Pelkki (Käsikirjoittaja), Sini Pelkki (Leikkaaja), Sini Pelkki (Ohjaaja), Keiko Yamamoto (Säveltäjä), Marja Ahti (Säveltäjä), Sini Pelkki (Tekijä), Sini Pelkki (Tuottaja), Anne Tolkkinen (Äänisuunnittelu), Vanessa Billy (Näyttelijä), Villa Ruscica (Näyttelijä), Sini Pelkki (Näyttelijä), Pietari Peltola (Näyttelijä), Anna Maria Häkkinen (Näyttelijä), Keiko Yamamoto (Näyttelijä), Emma Hammarén (Näyttelijä), Oskar Öflunds stiftelse (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat
Sini Pelkki (s. 1978) työskentelee valokuvan ja liikkuvan parissa. Hän on kiinnostunut katseen ja näkemisen subjektiivisuudesta, tilojen ja paikkojen introspektiivisista elämistä. Pelkin teoksissa maisemat, hahmot ja objektit kääntyvät moniselitteisiksi narratiiveiksi. Pelkki on opiskellut kuvataidetta Lontoossa ja Helsingissä; BA (Hons) Fine Art Chelsea College of Art and Design vuonna 2002 ja kuvataiteen maisteri, Kuvataideakatemia vuonna 2008. Sini Pelkin teoksia on esitetty ryhmä -ja yksityisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Filmi -ja videoteoksia on esitetty mm. EMAF-European Media Art Festival, Rencontres Internationale Paris, International Film Festival Rotterdam, Internationale kurzfilmtage Oberhausen ja Videoex. Pelkki asuu ja työskentelee Helsingissä.