Sheet No4

Sini Pelkki

Sheet No4 käsittelee valokuvan ja ihmisen rajoja ja raameja. Teoksen nimi viittaa valokuvan pinnakaiseen ('contact sheet'), valokuvan luonnokseen jossa eri mahdollisuudet ja rajaukset ovat näkyviä. Teoksen lähtökohta on vuorovaikutus ja tulkinta Pelkin ja mukana olevien taiteilijoiden välillä; Emma Hammarén, Johan Jonason, Magnús Logi Kristinsson, Keiko Yamamoto sekä kuvaaja Pietari Peltola ja äänisuunittelija Anne Tolkkinen.

Production Year
2018
Duration
00:11:25
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Sheet No4
English Title

Sheet No4

Tuotantomaat
Finland, Sweden, United Kingdom
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Pietari Peltola (Kuvaaja), Sini Pelkki (Kuvaaja), Sini Pelkki (Käsikirjoittaja), Sini Pelkki (Leikkaaja), Sini Pelkki (Ohjaaja), Keiko Yamamoto (Säveltäjä), Johan Jonason (Säveltäjä), Marie Roux (Säveltäjä), Sini Pelkki (Tekijä), Nina Forsman (Assistentti), Magnus Logi Kristinsson (Näyttelijä), Emma Hammarén (Näyttelijä), Keiko Yamamoto (Näyttelijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto / Finnish Cultural Foundation (Rahoittaja), Anne Tolkkinen (Äänisuunnittelu)
Press Photos
Sini Pelkki (s. 1978) työskentelee valokuvan ja liikkuvan parissa. Hän on kiinnostunut katseen ja näkemisen subjektiivisuudesta, tilojen ja paikkojen introspektiivisista elämistä. Pelkin teoksissa maisemat, hahmot ja objektit kääntyvät moniselitteisiksi narratiiveiksi. Pelkki on opiskellut kuvataidetta Lontoossa ja Helsingissä; BA (Hons) Fine Art Chelsea College of Art and Design vuonna 2002 ja kuvataiteen maisteri, Kuvataideakatemia vuonna 2008. Sini Pelkin teoksia on esitetty ryhmä -ja yksityisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Filmi -ja videoteoksia on esitetty mm. EMAF-European Media Art Festival, Rencontres Internationale Paris, International Film Festival Rotterdam, Internationale kurzfilmtage Oberhausen ja Videoex. Pelkki asuu ja työskentelee Helsingissä.