Departing Shadow

Sini Pelkki

Teoksessa pohditaan yhteyden muodostumista ja sen katkeamista, vuorovaikutusta tilan, esiintyjän ja kameran välillä.

Ajatuksen liike ja rytmi, toisto, muuttuvien merkitysten kuva ja tila. Ihmisen ääriviivat kohtaavat tilan ääriviivat. Keskustelu yhden tai kahden välillä.  

Production Year
2021
Duration
00:17:00
Tyyppi
Asiasanat
Original Title
Departing Shadow
English Title

Departing Shadow

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Pietari Peltola (Kuvaaja), Sini Pelkki (Käsikirjoittaja), Sini Pelkki (Leikkaaja), Sini Pelkki (Ohjaaja), Keiko Yamamoto (Säveltäjä), Sini Pelkki (Tekijä), Sini Pelkki (Tuottaja), Anne Tolkkinen (Äänisuunnittelu), Miia Pelkki-Jahan (Näyttelijä), Keiko Yamamoto (Näyttelijä), TAIKE (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja)
Press Photos
Sini Pelkki (s. 1978) työskentelee valokuvan ja liikkuvan parissa. Hän on kiinnostunut katseen ja näkemisen subjektiivisuudesta, tilojen ja paikkojen introspektiivisista elämistä. Pelkin teoksissa maisemat, hahmot ja objektit kääntyvät moniselitteisiksi narratiiveiksi. Pelkki on opiskellut kuvataidetta Lontoossa ja Helsingissä; BA (Hons) Fine Art Chelsea College of Art and Design vuonna 2002 ja kuvataiteen maisteri, Kuvataideakatemia vuonna 2008. Sini Pelkin teoksia on esitetty ryhmä -ja yksityisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Filmi -ja videoteoksia on esitetty mm. EMAF-European Media Art Festival, Rencontres Internationale Paris, International Film Festival Rotterdam, Internationale kurzfilmtage Oberhausen ja Videoex. Pelkki asuu ja työskentelee Helsingissä.