Departing Shadow

Pelkki Sini

Ihmisen ääriviivat kohtaavat tilan ääriviivat. Ajatuksen liike ja rytmi, toisto, muuttuvien merkitysten kuva ja tila. Keskustelu yhden tai kahden välillä. Teoksessa pohditaan yhteyden muodostumista ja sen katkeamista, vuorovaikutusta tilan, esiintyjän ja kameran välillä.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:17:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Departing Shadow
Englanninkielinen nimi

Departing Shadow

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pietari Peltola (Kuvaaja), Sini Pelkki (Käsikirjoittaja), Sini Pelkki (Leikkaaja), Sini Pelkki (Ohjaaja), Keiko Yamamoto (Säveltäjä), Sini Pelkki (Tekijä), Sini Pelkki (Tuottaja), Anne Tolkkinen (Äänisuunnittelu), Keiko Yamamoto (Näyttelijä), Miia Pelkki-Jahan (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Sini Pelkki (s. 1978) työskentelee valokuvan ja liikkuvan parissa. Hän on kiinnostunut katseen ja näkemisen subjektiivisuudesta, tilojen ja paikkojen introspektiivisista elämistä. Pelkin teoksissa maisemat, hahmot ja objektit kääntyvät moniselitteisiksi narratiiveiksi. Pelkki on opiskellut kuvataidetta Lontoossa ja Helsingissä; BA (Hons) Fine Art Chelsea College of Art and Design vuonna 2002 ja kuvataiteen maisteri, Kuvataideakatemia vuonna 2008. Sini Pelkin teoksia on esitetty ryhmä -ja yksityisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Filmi -ja videoteoksia on esitetty mm. EMAF-European Media Art Festival, Rencontres Internationale Paris, International Film Festival Rotterdam, Internationale kurzfilmtage Oberhausen ja Videoex. Pelkki asuu ja työskentelee Helsingissä.