Statue

Sini Pelkki

35 mm:n valokuvista rakennettu kokeellinen videoteos, joka liikkuu neljän erillisen valokuvan sisällä. Kuvan hahmo ja sitä ympäröivä pohjoinen talvimaisema muuttuvat silhueteiksi, kun päivä vaihtuu illaksi ja häivyttää kuvan yksityiskohdat.

Production Year
2006
Duration
00:04:20
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Statue
Finnish Title
Statue
English Title
Statue
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Aspect Ratio
4:3
Sound
Yes
Työryhmä
Sini Pelkki (Ohjaaja), Sini Pelkki (Tekijä), Ari Lepistö (Assistentti), Jani Ruscica (Assistentti), Michael Tanner (Ääni)
Press Photos
Sini Pelkki (s. 1978) työskentelee valokuvan ja liikkuvan parissa. Hän on kiinnostunut katseen ja näkemisen subjektiivisuudesta, tilojen ja paikkojen introspektiivisista elämistä. Pelkin teoksissa maisemat, hahmot ja objektit kääntyvät moniselitteisiksi narratiiveiksi. Pelkki on opiskellut kuvataidetta Lontoossa ja Helsingissä; BA (Hons) Fine Art Chelsea College of Art and Design vuonna 2002 ja kuvataiteen maisteri, Kuvataideakatemia vuonna 2008. Sini Pelkin teoksia on esitetty ryhmä -ja yksityisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Filmi -ja videoteoksia on esitetty mm. EMAF-European Media Art Festival, Rencontres Internationale Paris, International Film Festival Rotterdam, Internationale kurzfilmtage Oberhausen ja Videoex. Pelkki asuu ja työskentelee Helsingissä.