The Leaning and the Blind

Pathirane Sara

Pisan kaltevan tornin luona jatkuu ikuinen koreografia. Ihmiset yrittävät tavoittaa klassisen valokuvan tornin kanssa: torni kaatuu, mutta kuvattava pitää sen pystyssä. Sadat toisilleen tuntemattomat ihmiset hapuilevat ilmaa samanaikaisesti, kuin sokeat, jotka tunnustelevat tietään. Tästä syntyy jaettu liikekieli, globaali rikkinäinen puhelin. Teoksen äänimaailmassa elektroakustisen kellopelin ääni yhdistyy eri maanosissa äänitettyihin varpusten viserryksiin. Varpuset ovat ihmisten lailla kyvykkäitä levittäytymään ympäri maailmaa. Äänimaailmassa korostuu ihmisten meditatiivinen tila, kun he astuvat kuvaustilanteeseen.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:12:02
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
The Leaning and the Blind
Tuotantomaat
Finland, Italy
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sara Pathirane (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Ariana van Gelder (Säveltäjä), Sara Pathirane (Tekijä), Ariana van Gelder (Äänisuunnittelu), VISEK (Rahoittaja)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).