Merihevoset

Sara Pathirane

Merihevoset avaa näkymän hetkeen, jona merihevoset syntyvät kaukana menneisyydessä, kuvitteellista Lemuriaa muistuttavassa myyttisessä maassa. Myöhemmin tulevaisuudessa fossiloituneet merihevoset heräävät eloon hiekkarannalla ja muodonmuutoksen kautta ne saavat Rambon voimat. Seahorses on epälineaarinen koreografia kameralle. Koreografiset kerrokset ovat rakentuneet videon jälkituotannossa. Videon musiikki on sävelletty ennen kuvaamista, joten musiikki on johdattanut koreografiaa sekä kuvausten että editoinnin aikana. Teos on kuvattu Koivusaaressa suuren siirtolohkareen luona päivänä, jolloin kaupunki teki päätöksen alueen merentäytöstä. Merihevoset on toinen osa uuden aallon tanssivideosarjaa Tähtien alla, jota Sara Pathirane ja Laura Pietiläinen ovat kuvanneet vuodesta 2021.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:04:23
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Merihevoset
Englanninkielinen nimi

Seahorses

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sara Pathirane (Kuvaaja), Laura Pietiläinen (Käsikirjoittaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Laura Pietiläinen (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), TAIKE (Rahoittaja)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).