Hemera - Kevään herääminen

Sara Pathirane

Hemera - Kevään herääminen avaa näkymän leppäkerttunaaraan tanssiin kevään viimeisenä päivänä juuri ennen kuin kesä puskee läpi. Tuuli puhaltaa vielä kylmänä ja herättää leppäkertunaaraan opettelemaan lentämään. Vastoinkäymisten ja muodonmuutoksen kautta se tavoittaa taivaallisen kehonsa ja kasvattaa siivet lähteäkseen lopulta lentoon. Hemera - Kevään herääminen on epälineaarinen koreografia kameralle. Koreografiset kerrokset ovat rakentuneet videon jälkituotannossa. Videon musiikki on sävelletty ennen kuvaamista, joten musiikki on johdattanut koreografiaa sekä kuvausten että editoinnin aikana. Kuvauspaikka on vanha, kasvuston valtaama suojeltu sotilasalue Helsingin rannikolla. Teos on osa uuden aallon tanssivideosarjaa Tähtien alla, jota Sara Pathirane ja Laura Pietiläinen ovat kuvanneet vuodesta 2021.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:07:05
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Hemera - Kevään herääminen
Suomenkielinen nimi

Hemera - Kevään herääminen

Englanninkielinen nimi

Hemera - Awakening of Spring

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sara Pathirane (Kuvaaja), Laura Pietiläinen (Käsikirjoittaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Laura Pietiläinen (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).