Scarabée

Pathirane Sara

Scarabée on videoperformanssi joka on kuvattu Saharan autiomaassa 2013. Pillerinpyörittäjä eli skarabee pyörittää sontapalloa päivittäin. Egyptiläisessä mytologiassa pyhä pillerinpyörittäjä pyörittää aurinkoa. Teoksessa pillerinpyörittäjä avaa näkymän Saharan autiomaahan pyrkimyksenä avata kuvallista tilaa ja löytää täydellinen otos valtavassa autiomaassa, joka on yhtä suuri kuin Eurooppa. Yritys on mahdoton.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:02:17
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Scarabée
Suomenkielinen nimi

Scarabée

Englanninkielinen nimi

Scarabée

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Henrik Amberla (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Henrik Amberla (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), Kuvataideakatemia (Rahoittaja)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).