Päivänvarjot

Pathirane Sara

Tanssivideoteos Päivänvarjot on unenomainen pyyhällys niityllä, jota suuret ruttojuuren lehdet reunustavat. Teos on kuin liikkuva postikortti kolonialistisilta ajoilta Itä-Aasiasta. Läpisävelletyn tanssivideon musiikki johdottaa ääniin kasvien välissä ja kastehelmien äänimaailmaan.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:14:37
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Päivänvarjot
Englanninkielinen nimi

Parasols

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sara Pathirane (Kuvaaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), GBF-kollektiivi (Ohjaaja), Sirja Puurtinen (Säveltäjä), Sara Pathirane (Tekijä), Sirja Puurtinen (Äänisuunnittelu), Iina Taijonlahti (Koreografi), Laura Pietiläinen (Koreografi), Suvi Tuominen (Koreografi), Iina Taijonlahti (Tanssi), Laura Pietiläinen (Tanssi), Suvi Tuominen (Tanssi), GBF-kollektiivi (Tuotantoyhtiö)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).