Yritys työntää vuori

Sara Pathirane

Ele kameralle. Sumu peittää maiseman ja tekee siitä litteän. Kaukainen vuori näyttää olevan lähellä. Taiteilija yrittää työntää vuorta, mutta epäonnistuu. Teos on kuvattu Kiinassa klassisista maalauksista tunnetulla Huangshan-vuorella. Vuorella otetaan tuhansia kuvia päivittäin, vaikka näkymä olisi peittynyt sumuun. Vuorta on kuvattu taiteessa vuosisatojen ajan erilaisissa sääolosuhteissa.

Production Year
2018
Duration
00:01:59
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Attempt to Push a Mountain
Finnish Title

Yritys työntää vuori

English Title

Attempt to Push a Mountain

Tuotantomaat
Finland, China
Dialogue
No
Sound
No
Työryhmä
Henrik Amberla (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), Sara Pathirane (Tuottaja), Tuuli Penttinen-Lampisuo / AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja)
Press Photos

Sara Pathirane

Born: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).