Yritys työntää vuori

Pathirane Sara

Ele kameralle. Sumu peittää maiseman ja tekee siitä litteän. Kaukainen vuori näyttää olevan lähellä. Taiteilija yrittää työntää vuorta, mutta epäonnistuu. Teos on kuvattu Kiinassa klassisista maalauksista tunnetulla Huangshan-vuorella. Vuorella otetaan tuhansia kuvia päivittäin, vaikka näkymä olisi peittynyt sumuun. Vuorta on kuvattu taiteessa vuosisatojen ajan erilaisissa sääolosuhteissa.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:01:59
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Attempt to Push a Mountain
Suomenkielinen nimi

Yritys työntää vuori

Englanninkielinen nimi

Attempt to Push a Mountain

Tuotantomaat
Finland, China
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Henrik Amberla (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), Sara Pathirane (Tuottaja), Tuuli Penttinen-Lampisuo / AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).