Hyacinth Cracks

Pathirane Sara

Hyacinth Cracks näyttää kahden viikon ajanjakson, jonka aikana käsinmaalattu silkkimaalaus muuttuu osaksi kahden kuningaspalmun ekosysteemiä Costa Rican kukkuloilla, maassa, joka on koti lähes viidelle prosentille maailman elävistä lajeista. Videodokumentaatiossa luonto ottaa hitaasti haltuunsa silkkimaalauksen, ihmisen jättämän jäljen luontoon, kun tuuli, aurinko, sade, hyönteiset ja liskot reagoivat maalauksen kanssa, ja maalauksesta tulee osa luonnon orgaanista visuaalista kieltä. Lopuksi dokumentointi huipentuu, kun kultainen silkkipallokutojahämähäkki kutoo verkon juuri maalauksen yläpuolelle.

Tuotantovuosi
2024
Kesto
00:17:55
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Hyacinth Cracks
Englanninkielinen nimi

Hyacinth Cracks

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Sara Pathirane (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), Sara Pathirane (Tuottaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Alfred Kordelinin säätiö (Rahoittaja)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).