(Owl) Mona Lisa's Eye

Pathirane Sara

Mona Lisa räpäyttää silmäänsä. Taiteilija korvaa maiseman naisen silmän kasvaessa täyttämään kuvaruudun. Peilihuone monistuu, kun kiinalaiset kerääntyvät poseeraamaan auringonlaskuun. Toisilleen vieraat ihmiset matkivat toistensa poseerauksia. Mona Lisa jää yksin lammelle heijastuksensa kanssa. Hänen vieressään pimeässä keltaiset silmät syttyvät ja sammuvat. Pöllö ulvoo ja tarkkailee ihmisiä.

Teoksesta on saatavilla myös installaatioversio.

 

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:09:45
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
(Owl) Mona Lisa's Eye
Englanninkielinen nimi

(Owl) Mona Lisa's Eye

Tuotantomaat
Finland, Sri Lanka, Indonesia
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sara Pathirane (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Sara Pathirane (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).