(Owl) Mona Lisa's Eye

Sara Pathirane

Mona Lisa räpäyttää silmäänsä. Taiteilija korvaa maiseman naisen silmän kasvaessa täyttämään kuvaruudun. Peilihuone monistuu, kun kiinalaiset kerääntyvät poseeraamaan auringonlaskuun. Toisilleen vieraat ihmiset matkivat toistensa poseerauksia. Mona Lisa jää yksin lammelle heijastuksensa kanssa. Hänen vieressään pimeässä keltaiset silmät syttyvät ja sammuvat. Pöllö ulvoo ja tarkkailee ihmisiä.

Teoksesta on saatavilla myös installaatioversio.

 

Production Year
2016
Duration
00:09:45
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
(Owl) Mona Lisa's Eye
English Title

(Owl) Mona Lisa's Eye

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Sara Pathirane (Kuvaaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), TAIKE (Rahoittaja), Sara Pathirane (Äänisuunnittelu)
Press Photos

Sara Pathirane

Born: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).