Eräs haaksirikko

Sara Pathirane

Eräs haaksirikko on installaatio, joka koostuu videoprojisoinnista, joka heijastuu kiiltävälle pinnalle lattiassa, sekä taiteilijan performanssista. Installaatio voidaan esittää myös pelkkänä projisointina ilman performanssia. Teos pohtii kuvan haaksirikkoutumista syntypaikastaan toiseen paikkaan, toiseen kuvaan, johon se ei kuulu. Installaatio tutkii kuvan läsnäoloa kolmen paikan välissä: se luo murtuman aikaan ja pidentää omaa hetkeään kohti ikuisuutta.

Production Year
2013
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Eräs haaksirikko
Finnish Title

Eräs haaksirikko

English Title

A Shipwreck

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Henrik Amberla (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Henrik Amberla (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), Kuvataideakatemia (Rahoittaja)
Press Photos

Sara Pathirane

Born: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).