Eräs haaksirikko

Pathirane Sara

Eräs haaksirikko on installaatio, joka koostuu kiiltävälle lattiapinnalle heijastuvasta videoprojisoinnista sekä taiteilijan performanssista. Installaatio voidaan esittää myös pelkkänä projisointina ilman performanssia. Teos pohtii kuvan haaksirikkoutumista syntypaikastaan toiseen paikkaan, toiseen kuvaan, johon se ei kuulu. Installaatio tutkii kuvan läsnäoloa kolmen paikan välissä: se luo murtuman aikaan ja pidentää omaa hetkeään kohti ikuisuutta.

Tuotantovuosi
2013
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Eräs haaksirikko
Suomenkielinen nimi

Eräs haaksirikko

Englanninkielinen nimi

A Shipwreck

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Henrik Amberla (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Henrik Amberla (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), Kuvataideakatemia (Rahoittaja)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).