Leda&friends

Pathirane Sara

Koreografisessa videotaideteoksessa Leda & friends kaksi linnunkaltaista on laskeutunut runoilija Sapfon valtakuntaan Lesboksen saarelle. Teos kuvaa maailmaa, jossa linnunkaltaiset hellivät unia, tanssivat yhdessä luonnon kanssa, rakastavat ja varjelevat elämää ja hautovat jaettua mysteeriä: Ledan löytämää hyasintinväristä munaa. Äänisunnittelussa Sapfon runot kerrostuvat kuiskauksiin lyyrisen runouden suullisen perinteen ajattomuudesta ja tilasta.

Tuotantovuosi
2023
Kesto
00:09:36
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Leda&friends
Englanninkielinen nimi

Leda&friends

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Laura Pietiläinen (Kuvaaja), Sara Pathirane (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Laura Pietiläinen (Käsikirjoittaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Laura Pietiläinen (Ohjaaja), Sirja Puurtinen (Säveltäjä), Sara Pathirane (Tekijä), Laura Pietiläinen (Tuottaja), Sara Pathirane (Tuottaja), Sirja Puurtinen (Äänisuunnittelu), Laura Pietiläinen (Näyttelijä), Sara Pathirane (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).