Pose Me an Ocean

Pathirane Sara

Luonto on todellista, vaikka valokuvissa se toimii omakuvien ja muiden potrettien taustakankaana. Romantiikan myytti yksinäisestä miehestä ja luonnon voimasta syntyvät uudelleen meidän aikakaudellamme, kun ihmiset kokoontuvat ottamaan täydellisiä kuvia kuuluisissa luontokohteissa. Romantiikan ajan mies on kääntynyt katsomaan suoraan meitä kohti, suoraan kameraan. Hänen hymynsä sanoo #smile! Kuva voi kuitenkin olla liian arvaamaton vangittavaksi, niin kuin valtameri täyden kuun aikaan.

Teoksesta on saatavilla myös installaatioversio.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:06:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Pose Me an Ocean
Englanninkielinen nimi

Pose Me an Ocean

Tuotantomaat
Finland, Indonesia
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Sara Pathirane (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Henrik Amberla (Tekninen konsultointi)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).