The Ground Beneath Her Feet

Pathirane Sara

Sara Pathirane avaa The Ground Beneath Her Feet -teoksessaan uuden videoteosten sarjan, jossa hän liikkuvan kuvan avulla tutkii ihmiskehoa. Teos on ylistys ihmisen ja luonnon liikkeille, luonnonelementtien hauraudelle ja voimalle sekä maailman kaikille naisille. The Ground Beneath Her Feet on mykkä videotriptyykki, jossa kolme henkilöä, koreografit Iina Taijonlahti, Suvi Tuominen ja Laura Pietiläinen, ovat vuoropuhelussa maiseman kanssa. Heidän liikkeisiinsä yhdistyvät itäisen Lapin jäätynyt joki ja routainen suo, Jordanian Petran kallionrinteet, 300 vuotta vanhat laavakentät Lanzarotelta, kaksi miljardia vuotta vanhat Kolin aallonmerkkikalliot sekä kung fu -harjoitukset Songshan -vuoren juurella. Pathirane yhdistää chroma key -editoinnin avulla ruumiin ja maiseman liikkeen ja muodot toisiinsa. Pathiranen työskentely on vahvasti ankkuroitunut maalaustaiteeseen. Teoksessa The Ground Beneath Her Feet hän välittää katsojalle akvarellimaalauksen virtaavan, spontaanin ja vaikeasti hallittavan olemuksen.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:45:50
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
The Ground Beneath Her Feet
Englanninkielinen nimi

The Ground Beneath Her Feet

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Hannes Renvall (Kuvaaja), Rabbe Sandström (Kuvaaja), Sara Pathirane (Käsikirjoittaja), Sara Pathirane (Leikkaaja), Sara Pathirane (Ohjaaja), Sara Pathirane (Tekijä), Sara Pathirane (Tuottaja), Iina Taijonlahti (Koreografi), Suvi Tuominen (Koreografi), Laura Pietiläinen (Koreografi), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja)
Pressikuvat

Sara Pathirane

Syntynyt: 1985

Sara Pathirane käsittelee töissään maisemamaalauksen perinnettä sekä kuvan rajaamisen ja alkuperän problematiikkaa. Hän käyttää arjen ja fiktion välissä liikkuvien videoidensa kuvauskohteina elokuvista ja maalaustaiteesta tunnettuja luontokohteita. Hänen taiteensa saa muodon videotaiteena, live-installaationa ja maalaustaiteena. Pathirane asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa sekä Torinon taideakatemiassa. Hänen töitään on ollut esillä esimerkiksi Pietarin Taiga-Spacessa (2016), Colombo Art Biennalessa (2016) ja Kiasmassa (2010, 2013).