Tangohousut

Elina Brotherus

Tangohousut on kuulun maailmanmusiikkihaitaristi Maria Kalaniemen ja Elina Brotheruksen musiikkivideoyhteistyö. Brotherus on kuvannut teoksen Mäntässä Serlachius Museoiden kutsumana. Lopputulos on kuin musikaalinen ja animoitu valokuvakirja - tai kuvitettu musiikkialbumi. Osat: Sumu (3’24’’), Marcellon teema (6’12’’), Yö (3’37’’), Housutango (5’44’’), Muotokuva (3’23’’), Elinan teema (3’16’’), Hiljainen järvi (6’03’’) ja Svalan (4’12’’). 

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:36:25
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Tangohousut
Suomenkielinen nimi

Tangohousut

Englanninkielinen nimi

Tango Trousers

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Brotherus (Kuvaaja), Elina Brotherus (Leikkaaja), Elina Brotherus (Ohjaaja), Maria Kalaniemi (Säveltäjä), Elina Brotherus (Tekijä), Maria Kalaniemi (Tuottaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Tuottaja), Elina Brotherus (Tuottaja), Serlachius Museums (Tuottaja), Taito Hoffrén (Muu), Maria Kalaniemi (Muusikko), Eero Grundström (Muusikko)
Pressikuvat
Elina Brotherus asuu ja työskentelee Suomessa ja Ranskassa. Hän on opiskellut valokuvausta taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Valokuvissaan ja videoissaan Brotherus on käsitellyt subjektiivisia kokemuksia, rakkauden läsnä- ja poissaoloa sekä muotoon liittyviä kysymyksiä. Nykyisin teokset keskittyvät ihmishahmon ja maiseman väliseen suhteeseen sekä taiteilijan malliinsa kohdistamaan katseeseen. Brotheruksen teoksia on nähty laajasti Suomessa ja ulkomailla, mm. Saatchi Galleryssa Lontoossa (2012), Louisiana Museumissa Tanskassa (2012), Galleria Heinossa (2012) sekä Brysselin Bozar Palais des Beaux-Artsissa (2012).

43 teosta