Howl

Brotherus Elina

Kaksi naista poistaa eläinnaamarit yltään. Toinen on kalju ja toinen ryhtyy harjaamaan hiuksiaan. Sitten hän kävelyttää pienen koiran huoneen poikki. Naiset tanssivat, nuoremmat naisen jalat ovat sidotut. He kaatavat vettä lasista toiseen ja sitten ikkunasta kadulle. Ulkona on New York Cityn West Village. Kalju nainen lukee ääneen Allen Ginsbergin runoa Huuto, yhtä amerikkalaisen Beat-sukupolven avainteoksista. Elina Brotheruksen 16mm elokuva Huuto käyttää parataksia, Ginsbergin runoudessaan käyttämää tekniikkaa, jossa kaksi näennäisesti erilaista kuvaa tai fragmenttia rinnastetaan ilman selvää yhteyttä tai hierarkiaa. Huuto täydentää Elina Brotheruksen 16mm elokuvien New York -trilogian. Aiemmat osat ovat Francesca Woodman’s Aunts (2012) ja Wrong Face (2013). 

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:05:21
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Howl
Englanninkielinen nimi

Howl

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Thomasz Werner (Kuvaaja), Elina Brotherus (Käsikirjoittaja), Elina Brotherus (Leikkaaja), Elina Brotherus (Ohjaaja), Elina Brotherus (Tekijä), Victoria Schultz (Lukija), Elina Brotherus (Näyttelijä), Victoria Schultz (Näyttelijä), Thomasz Werner (Äänitys)
Pressikuvat
Elina Brotherus asuu ja työskentelee Suomessa ja Ranskassa. Hän on opiskellut valokuvausta taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Valokuvissaan ja videoissaan Brotherus on käsitellyt subjektiivisia kokemuksia, rakkauden läsnä- ja poissaoloa sekä muotoon liittyviä kysymyksiä. Nykyisin teokset keskittyvät ihmishahmon ja maiseman väliseen suhteeseen sekä taiteilijan malliinsa kohdistamaan katseeseen. Brotheruksen teoksia on nähty laajasti Suomessa ja ulkomailla, mm. Saatchi Galleryssa Lontoossa (2012), Louisiana Museumissa Tanskassa (2012), Galleria Heinossa (2012) sekä Brysselin Bozar Palais des Beaux-Artsissa (2012).

43 teosta